fbpix Tips en tricks voor het herstellen van uw sanitair
Logo Dingdone
Heeft u een vraag?
0497/30 30 30

Handige tips voor een lek of ontstopping

Lek of ontstopping van uw leidingen

Ontstoppen is de meest voorkomende vorm van klussen. Directe schade of lekken kunnen tijdelijk opgelost worden door een tape of door emmers onder het lek te plaatsen. Maar wat dan? We geloven dat u zelf al het nodige hebt gedaan maar we geloven ook dat u liever andere dingen doet dan te beginnen klussen. Contacteer een expert om langdurige schade te voorkomen, het lek te stoppen en te herstellen. Dit kunt u alvast doen.

Lek Ontstoppen
U weet waar het lek is en u heeft al iets voorzien om het water op te vangen U ben niet zeker of u vloeibare ontstopper mag gebruiken of beter een water of luchtdruk oplossing gebruikt
Hoe meer tijd er voorbijgaat, hoe meer water u verliest U heeft water of luchtdrukoplossing gebruikt voor uw koper en ijzeren leidingen
U heeft gekeken of er elders in huis een lek is of een watertekort. De centrale leiding is ook nagekeken. U heeft een ontstopper gebruikt maar de ontstopping blijft
Het lek dichten, neemt tijd in beslag en de oorzaak kan ergens anders liggen. U heeft een expert gebeld maar u zit nog steeds met hetzelfde probleem?

U heeft genoeg van rond te zoeken op het internet? Dit zijn de meest voorkomende problemen en wat u er aan kan doen: Kijk of u het kan herstellen of vraag onze hulp en u bepaalt wanneer wij komen.

Een lek in uw huis

Een lek is makkelijk te detecteren, meestal verschijnt het wanneer u het minste tijd heeft. U kan een lek ‘tijdelijk oplossen’. Maar het is beter de oorzaak te zoeken en het lek te herstellen. Wacht niet te lang met de herstelling en luister alleen naar het juiste advies. Hoe dringend de herstelling is, hangt af van het ogenblik dat u het lek ontdekte, andere elementen in uw water circuit kunnen ook beschadigd zijn zichtbaar of onzichtbaar.

Weet u niet hoe u moet verdergaan? Is ‘het-zelf-doen’ geen optie? Stuur ons een korte beschrijving van uw situatie, wij selecteren de juiste technieker en plannen het onderhoud wanneer het u past.

Slim ontstoppen

Ontstoppen is een klassieke doe-het-zelf klus. Al is vloeibare ontstopper door je leidingen gieten niet altijd de beste oplossing.

Gebruik best alleen vloeibare ontstopper voor plastieken leidingen. ( Meestal is dit het geval is een nieuw gebouw of gerenoveerd gebouw). Bij koperen of ijzeren buizen, gebruikt u best lucht of water druk. Natuurlijk zijn er verschillende vloeibare ontstoppers op de markt. U moet gewoon de juiste ontstopper vinden voor het materiaal van uw leidingen

Uw toilet herstellen

Nog een klassieker, u wilt uw toilet doorspoelen maar die doet het niet. Controleer even waar de oorzaak ligt om uw toilet te herstellen of uw technieker te informeren.

  1. Ziet u water in het toilet of is het droog? Als het droog is, zit u met een lek beneden.
  2. U heeft water in het toilet maar wanneer u drukt om door te spoelen, gebeurt er niks? Kijk of er water zit, in het reservoir.
  3. Voor u het reservoir open doet, zorg ervoor dat de tube naar het reservoir open is en of er water door kan. Volg de tube in het reservoir naar een smalle klep. Beweeg de klep en als er water instroomt, kan het probleem opgelost zijn. Wacht tot het reservoir vol is en spoel dan door. Als er niks gebeurt, zet de klep dan terug in zijn originele toestand.
  4. Open het water reservoir en til de bovenplaat op. Dit kan u doen door de de ring los te draaien van de doorspoelknop. Liever niet? Dan kan u de volgende stap nemen.
  5. Heeft u water in de andere leidingen? Is er enkel een probleem in het toilet of ook op andere plaatsen? Controleer ook zeker uw centrale water leiding. Als deze openstaat, zit u waarschijnlijk met een lek.

Nu u een beter zicht hebt op uw situatie maar niet zeker bent hoe het nu verder moet, kan u ons contacteren en wij helpen u graag verder. U kunt nu geholpen zijn.Hoe werkt het?

Badkamer en keuken controle check-up

Heeft u een probleem met uw bad of douche? U zit met een lek of er is helemaal geen water? Zit er niet genoeg druk op het water of is het water net heel koud? Wat kan u doen om het probleem op te lossen tot de expert er is?

Geen water in douche, bad of keuken?
  1. Zit u zonder water, in de douche, bad of keuken? Dan kan de oplossing heel simpel zijn. Meestal is er dan ergens een klep gesloten, in de badkamer, onder de wastafel of in de centrale water leiding. (Meestal in de kelder)
  2. Open de kraan boven de klep. Kijk of het draaien aan de kraan niks verandert. Als de klep open is, kan u beter een expert raadplegen om te kijken wat er echt aan de hand is.U kan hier boeken.
  3. U bent al gaan kijken of er elders in huis geen waterproblemen zijn? U kan een gebroken of beschadigde water leiding hebben. Dit kan op lange termijn ernstige problemen opleveren. Geen tijd om alles na te kijken? Wij zorgen ervoor dat uw probleem snel opgelost geraakt.

Een slechte ervaring gehad?

Geen tijd om het zelf te doen en u had al iemand over de vloer om het probleem op te lossen? Was u teleurgesteld over de prijs van uw onderhoud? Kon uw lokale technieker het niet oplossen? Twijfelt u om nog eens iemand te laten komen?

Stuur ons een korte beschrijving van uw verzoek en wij sturen de juiste, professionele technieker wanneer het u past. Of neem rechtstreeks contact met ons op (Whatsapp) en wij nemen contact met u op voor het vinden van de juiste oplossing.

In elk geval, krijgt u van ons een vaste prijs en betaalt u alleen na de herstelling, wanneer u tevreden bent. Enkele dagen na de interventie vragen wij u graag uw mening. Bekijk ook zeker even onze meest gestelde vragen.

Raak niet gefrustreerd, vraag een tweede mening

U heeft gezocht op Google voor een hersteldienst van uw verwarming, of u heeft iemand zijn telefoonnummer gekregen, en deze persoon was zeker van zijn oplossing, maar u bent er niet zeker van dat u geholpen bent. Daarbovenop is het verlies aan comfort een onderwerp geworden aan het avondeten.

Misschien is het ondertussen al de tweede of derde keer geweest dat u hetzelfde probleem heeft of moest u nog een extra onderdeel aankopen dat u niet wist. En nog steeds is uw probleem niet opgelost. Misschien heeft u net een renovatie achter de rug en weet u niet of u een tweede mening nodg heeft. Er is misschien al een hersteller langsgekomen en heeft u een volledig uur aangerekend voor 5 à 10 minuten werk terwijl uw probleem nog steeds niet opgelost is.

Erger nog, u heeft het probleem misschien al enige tijd en heeft u geprobeert om het probleem te verhelpen door uw verwarmingsinstallatie, boiler of sanitair te manipuleren... oftewel door het te herstarten, door beveiligingen uit te zetten of door instellingen manueel aan te passen. Hoe langer deze situatie zich blijft voordoen, hoe groter de kans dat uw installatie ernstige schade kan oplopen. Uw volgende interventie zou uw probleem daarom moeten oplossen!

Hoe verloopt een Dingdone interventie? Hoe bereid ik me voor?

Zorg voor ruime toegang

Maak genoeg plaats zodat de expert genoeg ruimte heeft, onze technieker kan dan makkelijker meteen aan het werk.

Hou de telefoon bij de hand

U krijgt een bevestiging van uw afspraak per email en een telefoontje van de expert om het tijdstip te bevestigen. U hoeft niet lang te wachten en u weet tevoren wanneer u de technieker kan verwachten. Na een telefoontje, heeft u de gegevens van de technieker en kan u hem contacteren indien u de afspraak wilt wijzigen. U kan een uur van tevoren uw afspraak wijzigen.

Deel uw foto’s met de DingDone technieker

Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Stuur daarom een aantal foto's door naar uw technieker via WhatsApp. Hierdoor kan hij zich beter voorbereiden op uw interventie en kan hij ervoor zorgen dat hij de juiste onderdelen bij zich heeft. U kan natuurlijk ook altijd een email naar info@dingdone.be.

Iets onverwacht in uw planning? Geen probleem, wij zijn flexibel!

U kan annuleren of uw interventie gratis herboeken tot één uur voor het afgesproken tijdstip. Neem hiervoor rechtstreeks contact op met uw hersteller. Indien hij hiervan niet op de hoogte is, gaat hij ervan uit dat u op de afspraak bent.

Boek uw oplossing nu!
Plan uw herstelling

Boek uw herstelling
in 3 simpele stappen

BOEK UW HERSTELLER

Heeft u een vraag?
Hoe kunnen wij u helpen?

Contacteer ons!
0498/20 20 20
Ons beveiligd betaalplatform
Logo Visa Logo Mastercard
U betaalt enkel na de interventie en met uw goedkeuring!